Bedrijfscounseling

MNB4U richt zich op het coachen en counselen van medewerkers die last hebben van psychosociale arbeidsbelasting.

Daarnaast geeft MNB4U ook incompany training op het gebied van communicatie.

MNB4U onderscheidt zich van andere counselors omdat wij psychosociale arbeidsbelasting integraal en holistisch benaderen. Integraal omdat het vraagstuk benaderd wordt vanuit het gezichtsveld van de medewerker en het management.

Ook de gevolgen van langdurig ziekte-uitval voor het bedrijf zijn ons vanuit onze eigen ervaring bekend en nemen wij mee in onze benadering naar de cliƫnt.

Met onze benadering brengt MNB4U twee partijen tot een gezamenlijke zienswijze en openen de communicatie met en naar elkaar. Er wordt door ons op regelmatige wijze verslag uit gebracht over de vorderingen van uw medewerkers.

Wij bieden praktische en pragmatische ( nuttige ) toepasbare coaching en counseling met een korte doorlooptijd en hiermee een verlaging van uw ziektekosten.

MNB4 U richt zich niet op het probleem maar op de oplossing. Wat kan de medewerker nog wel.

In bepaalde gevallen zal het nodig zijn om wel langere sessies met iemand te houden, daarover informeren wij u vooraf zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Hier meer uitleg over coaching en counseling

Dit kan middels een cursus stresspreventie voor managers of
via individuele begeleiding van een of meer van uw medewerkers of in groepsverband .
Indien u belangstelling heeft kunnen wij u op aanvraag hier meer over vertellen.

Er zijn al veel grote bedrijven die al gebruik maken van counseling , denkt u ook over de gevolgen na , van b.v.b. een ontslagen medewerker die na het horen van zijn/haar ontslag zonder psychische begeleiding naar huis toe wordt gestuurd en die zich van het leven berooft op uw bedrijfsterrein , de kosten van aansprakelijkheid zijn voor u als bedrijf niet te overzien. Terwijl , als een counselor bij dit gesprek aanwezig had geweest en er zorg voor had gedragen dat de medewerker naar huis toe wordt gebracht en door de counselor thuis ondersteuning had gekregen had de ex medewerker nog geleefd en u een aansprakelijkheid van dood door schuld of nalatigheid ontlopen. Het is maar een voorbeeld van velen.

Maar in tijden van bezuinigingen worden medewerkers te vaak overbelast en middels counseling van onze kant kunnen wij u toch helpen het e.e.a in goede banen te leiden.